Linda Gijsbers

Hoi, ik ben Linda! Ik neem echt de tijd voor je. Om alles simpel uit te leggen. Te luisteren. Om samen met jou een plan te maken dat bij jou past. Om je stap-voor-stap te begeleiden in jouw proces. En om tussendoor bereikbaar te zijn voor vragen. Dat is het liefste wat ik doe!

Mijn verhaal

In 2007 liep onverwachts mijn huwelijk op de klippen. Ik kwam alleen te staan met 2 kleine kinderen. En jeetje wat voelde ik mij BEROERD. Zo had ik het niet voor me gezien. Mijn gedachtes gingen met mij aan de haal. Ben ik niet goed genoeg? Waarom overkomt mij dit? Ik werd onzeker, twijfelde aan alles en iedereen, werd prikkelbaar en was vooral enorm moe. Ik was blij wanneer ’s avonds de kinderen in bed lagen, zodat ik op de bank kon ploffen. Gordijnen dicht en deur op slot.

Het was niet de situatie die bepaalde hoe ik mij voelde, maar mijn gedachten die ik had óver de situatie.

Ondanks dat het voor mij onverwachts was, besefte ik dat ook ik een aandeel had in de breuk. Het werd tijd om daaraan te werken. Ik heb diverse trainingen gevolgd om mijzelf beter te leren kennen, te ontdekken wat ik belangrijk vond om zo mijzelf te ontwikkelen.

Het was confronterend te ontdekken dat ik jarenlang TOESCHOUWER was geweest van mijn leven in plaats van dat ik deed wat ik ZELF graag wilde.

Al jaren liep ik op mijn tenen en had een afwachtende houding, waardoor beslissingen genomen werden voor mij. Ik wilde het iedereen naar het zin maken, aardig gevonden worden, waarbij ik vergat wie ik zelf was en wat ik belangrijk vond. Weinig energie en wisselende stemmingen waren het gevolg.

Mijn verhaal

Door aan mijzelf te werken leerde ik beter keuzes te maken, gezonder te eten, van mijzelf te houden, ben ik speler geworden in mijn leven in plaats van toeschouwer en kreeg ik meer zelfvertrouwen en meer energie. Dit gun ik jou ook!

Ik ben mij zelf ook gaan uitdagen. De wereld lag ineens helemaal open. Ik dacht dat ik alles aankon. Naast mijn werk als operatieassistent, met daarbij bereikbare diensten, de zorg voor 2 kleine kinderen, ging ik in mijn ‘vrije’ weekenden vaak op pad, volgde trainingen, had een nieuwe liefde die 180 km verderop woonde en ging trainen voor de Alpe d’Huez. Ik kreeg er energie van, dacht ik…

Na de Alpe d’Huez werd ik letterlijk STILGEZET. Ik had een punt gezet achter de nieuwe liefde en wist nog net in mijn bed te kruipen. De hele wereld DUIZELDE om mij heen, alsof ik veel te diep in het glaasje had gekeken. De volgende morgen kon ik echt helemaal niets meer… Mijn kinderen van 6 en 7 zagen mij in bed liggen, waar ik niet uit kon komen en kon ze dus niet helpen om klaar te maken voor school. Zij hebben oma moeten bellen (zelfs dat ging niet) om te komen. EVENWICHTSSTOORNISSEN… Een week kon ik mijn bed niet uitkomen, daarna duurde het een paar maand voor ik weer helemaal hersteld was. Mijn lichaam wilde mij iets duidelijk maken, de vage klachten waren er niet voor niets. Ik ging over mijn grenzen heen en had dit niet in de gaten..

Zo werk ik

In mijn programma’s besteed ik aandacht aan alle aspecten van jou, hoe voel jij je op mentaal, emotioneel en fysiek gebied. Deze gebieden werken nauw met elkaar samen, het heeft elk zijn eigen brein: je hoofd (mentaal), je hart (emotioneel) en je fysieke brein (je darmen).

Ik neem echt de tijd voor je. Om alles simpel uit te leggen. Te luisteren. Om samen met jou een plan te maken dat bij jou past. Om je stap-voor-stap te begeleiden in jouw proces. En om tussendoor bereikbaar te zijn voor vragen. Dat is het liefste wat ik doe!

Mijn ervaring als operatieassistent

Vanuit de ervaring als operatieassistent heb ik gezien dat patiënten in de loop der jaren met meer onderliggend lijden, meer medicijngebruik en een hoger BMI op de operatietafel kwamen te liggen. Dit brengt extra risico’s mee voor de patiënt, zowel voor, tijdens als na de operatie. Dit maakt mij verdrietig. Ik maak me zorgen over de gezondheid van de mensen.

Hoeveel mensen in jouw omgeving slikken dagelijks medicijnen voor de klachten die zij ervaren? En hoe normaal vinden wij dat tegenwoordig? Iedereen kent wel iemand die chronische klachten of een aandoening heeft. Maar is dit wel zo normaal? En wil jij daarbij horen?

 

De cijfers liegen er niet om:

  • Meer dan de helft van de 40-plussers heeft minimaal 1 chronische aandoening

  • 51% is te dik

  • 1 op de 7 mensen slikt antidepressiva

  • 1 op de 6 werknemers ervaart burn-out klacht.

Mijn ervaring als operatieassistent

Ik schrik hiervan. Dat is de reden waarom ik mij ben gaan verdiepen in leefstijl. Wat kun je zelf doen, zodat je minder kans hebt op chronische aandoeningen, daar was ik benieuwd naar. Ik heb podcasts geluisterd, boeken gelezen en uiteindelijk de OERSterk coach opleiding gevolgd bij Richard de Leth. Als OERsterk coach heb ik geleerd op zoek te gaan naar de echte oorzaak van de klachten.

Om de oorzaak aan te pakken heb je een plan nodig, wat voor jou gaat werken. Een verandering gaat niet vanzelf. Je hebt lef, doorzettingsvermogen en geduld nodig. Kleine stapjes vooruit. Het valt en staat met je gezondheid, je energie, hoe fit je bent, welke mensen je om je heen hebt, en de dingen die je doet.

In mijn programma’s besteed ik aandacht aan alle aspecten van jou, hoe voel jij je op mentaal, emotioneel en fysiek gebied. Deze gebieden werken nauw met elkaar samen, het heeft elk zijn eigen brein: je hoofd (mentaal), je hart (emotioneel) en je fysieke brein (je darmen).